• Fallout 3 Forum • Fallout 4 New Vegas, Fallout 3, Fallout 2, Fallout 1

Pełna wersja: Problemy z Cheatami
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
[/font]Większość użytkowników pisała, że nie działają im cheaty, mam na to rozwiązanie. Aby kody działały trzeba:

1. Wchodzimy w Moje Dokumenty, My Games, Fallout 3.
2. Znajdujemy plik fallout.ini otwieramy go.
3. Znajdujemy linijkę "bAllowConsole=0"
4. Zmieniamy na "bAllowConsole=1"
5. Zapisujemy plik.
6. Uruchamiamy Fallout 3
7. Wczytujemy jakiegoś Save.
8. Klikamy w przycisk na lewo od 1, (nie na klawiaturze numerycznej !)
przycisk wygląda tak ~ .

9. Wpisujemy poniższe kody, gdy wpiszemy zatwierdzamy "ENTER-em"

Przykładowe kody.

tgm - jesteś nieśmiertelny
tcl - latasz, przenikasz przez ściany
unlock - otwarcie namierzonych drzwi
advlevel - następny level
GetQuestCompleted - kończysz aktualny qest
getXPfornextlevel - dostajesz punkty do awansu na wyższy poziom
setpccanusepowerarmo 1 - umożliwia stosowanie zbroi wspomaganych bez treningu w Cytadeli
player.setlevel # - awans na # poziom doświadczenia
(za # wstaw liczbę z przedziału 1-20)
removefromallfactions - usunięcie ze wszystkich frakcji
rewardKarma # - dostajesz # punktów karmy
addspecialpoints # - dostajesz # punktów statystyk S.P.E.C.I.A.L.
addtagskills # - dostajesz # punktów umiejętności
setspecialpoints # - dostajesz # głównych punktów S.P.E.C.I.A.L. do rozdysponowania
settagskills # - dostajesz # punktów umiejętności do rozdysponowania

EDIT: F3VATS

To maly szczegoł ale klawiatura numeryczna jest po prawej stronie klawiatury Smile
ajajajajaj kolejna powtórka programu który sponsorowała ~ tylda oraz literka C jak cheater Big Grin
kazdy lubi pobawic sie chitami ;] ja uzywam kodow w grze FO3 bo lubie wiedziec od poczatku co gra moze zaoferowac w puzniejszej grze ;] jedyna gra w jaka chyba nie chitowalem do CS od 1.0 - 1.6 ;] no i CS:CZ i CSS ;p tak to chyba we wszystkim probowalem chitowac ;p a nie no jeszcze nie probowalem w grze mmorpg 9Dragons ale raczej niebede probowac szkoda mi konta ;]
Ja osobiście, używam kodów za drugim, podejściem do gry. Co do wątku to świetny pomysł, bo piszą nasi forumowicze tam gdzie nie trzeba.
Mam problem bo jak namierzam drzwi i wpisuje unlock to mi wyskakuje "SCRIPTS:Script ",line 1 funkction "UnLock" requiers a reference" :/ Tak samo mam z kodem noclip. Ale już jakie tcl czy tgm działają, wie ktoś co z tym zrobić?
tcl to jest wlasnie to noclip ale z tym unlock to tez nie wiem co jest
A ja mam dosyc wkurzajacy problem, bo znajac zycie, mam go jako jedyny na swiecie. Mianowicie u mnie tylda nie działa i konsola nie wychodzi. Nie wiem dlaczego. Sprawdzałem plik fallout.ini tak jak Masełko polecił i mam tam dobrze poustawiane. Kicha, grę już przeszedłem i chciałem trochę się pobawić ale nie da rady oczywiście.
Mam dobra rade xD kup se nowa klawiature xD to napewno pomoze ;p
I tu Cie rozczaruje, poniewaz podlaczalem dwie klawiatury zewnetrzne ( bo gram na lapku ) i caly czas nie ma konsoli.
ojc maselko wiem ze chcesz czyms zablysnac ale to wie juz kazdy czytelnik CD-Action
Stron: 1 2 3
Przekierowanie