• Fallout New Vegas, Fallout 3, 2, 1, Fallout Online, Fallout MMO • Forum • Kody, cheats, poradniki, mody, patche, mapy, questy, dodatki pancerze, broń

Pełna wersja: Problemy z Cheatami
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
[/font]Większość użytkowników pisała, że nie działają im cheaty, mam na to rozwiązanie. Aby kody działały trzeba:

1. Wchodzimy w Moje Dokumenty, My Games, Fallout 3.
2. Znajdujemy plik fallout.ini otwieramy go.
3. Znajdujemy linijkę "bAllowConsole=0"
4. Zmieniamy na "bAllowConsole=1"
5. Zapisujemy plik.
6. Uruchamiamy Fallout 3
7. Wczytujemy jakiegoś Save.
8. Klikamy w przycisk na lewo od 1, (nie na klawiaturze numerycznej !)
przycisk wygląda tak ~ .

9. Wpisujemy poniższe kody, gdy wpiszemy zatwierdzamy "ENTER-em"

Przykładowe kody.

tgm - jesteś nieśmiertelny
tcl - latasz, przenikasz przez ściany
unlock - otwarcie namierzonych drzwi
advlevel - następny level
GetQuestCompleted - kończysz aktualny qest
getXPfornextlevel - dostajesz punkty do awansu na wyższy poziom
setpccanusepowerarmo 1 - umożliwia stosowanie zbroi wspomaganych bez treningu w Cytadeli
player.setlevel # - awans na # poziom doświadczenia
(za # wstaw liczbę z przedziału 1-20)
removefromallfactions - usunięcie ze wszystkich frakcji
rewardKarma # - dostajesz # punktów karmy
addspecialpoints # - dostajesz # punktów statystyk S.P.E.C.I.A.L.
addtagskills # - dostajesz # punktów umiejętności
setspecialpoints # - dostajesz # głównych punktów S.P.E.C.I.A.L. do rozdysponowania
settagskills # - dostajesz # punktów umiejętności do rozdysponowania

EDIT: F3VATS

To maly szczegoł ale klawiatura numeryczna jest po prawej stronie klawiatury Smile
ajajajajaj kolejna powtórka programu który sponsorowała ~ tylda oraz literka C jak cheater Big Grin
Ja osobiście, używam kodów za drugim, podejściem do gry. Co do wątku to świetny pomysł, bo piszą nasi forumowicze tam gdzie nie trzeba.
Mam problem bo jak namierzam drzwi i wpisuje unlock to mi wyskakuje "SCRIPTS:Script ",line 1 funkction "UnLock" requiers a reference" :/ Tak samo mam z kodem noclip. Ale już jakie tcl czy tgm działają, wie ktoś co z tym zrobić?
tcl to jest wlasnie to noclip ale z tym unlock to tez nie wiem co jest
A ja mam dosyc wkurzajacy problem, bo znajac zycie, mam go jako jedyny na swiecie. Mianowicie u mnie tylda nie działa i konsola nie wychodzi. Nie wiem dlaczego. Sprawdzałem plik fallout.ini tak jak Masełko polecił i mam tam dobrze poustawiane. Kicha, grę już przeszedłem i chciałem trochę się pobawić ale nie da rady oczywiście.
I tu Cie rozczaruje, poniewaz podlaczalem dwie klawiatury zewnetrzne ( bo gram na lapku ) i caly czas nie ma konsoli.
ojc maselko wiem ze chcesz czyms zablysnac ale to wie juz kazdy czytelnik CD-Action
No ok, mam ustawione to w konsoli, tcl mi działa, nieśmiertelność mi działa, natomiast "unlock" albo dodawanie itemków nie działa, wyskakuje że coś z skryptem itp, jakieś pomysły?
Unlock - ~ , klikasz na drzwi,laptop,skrzynie , i wyświetla np : Drzwi (394b42c) , wpisujesz unlock , pojawia sie napis - unlocked , wyłączasz konsolę .
A dodawanie itemów dobrze wpisujesz ? np:player.additem 000000F 2 < 2 , to liczba przedmiotów , jaką chcesz dostać . Jeżeli nie wpiszesz nic , to oczywiste że nic nie dostaniesz Tongue > .
Stron: 1 2 3
Przekierowanie