Z jakiej broni korzystacie w zależności od poziomu postaci?
Ja aktualnie mam 9 poziom i powoli przekonuję się do broni dystansowej - najczęściej używam chiński karabin szturmowy.
Jednak z początku gry używałem broni białej, najpierw młota, później szkickebaba. To chyba moje przyzwyczajenia po grach w klimacie Obliviona.
Mam 6 poziom i korzystam z chińskiego karabinu albo karabinu myśliwskiego.

Ale moją najlepszą bronią jest Jericho z chińskim karabinem i Power Armorem

8 lvl
Mam karabin laserowy - fajna pukawka ale amunicja jaka znajduje caly czas pasuje do Karabina Mysliwskiego wiec to on jest ciagle uzywany.
Pozatym prawie kazdy mutant czy bandyta go ma (karabin mysliwski) wiec go naprawiam caly czas i mam kilka w bardzo dobrym stanie.
Mam nadzieje ze niedlugo doczekamy sie spisu broni i pancerzy :]
No Chiński karabin szturmowy ma chyba najlepsze obrażenia z karabinów szturmowych, około 51 jeśli na max naprawiony nie mówiąc o ulepszonym kałachu czyli Xuanlong Assault Rifle, do zdobycia z questa w muzeum.
8 lvl Karabin szturmowy na zmianę z karabinem snajperskim (naprawde fajna rzecz- supermutantów można zdejmować z dużej odległości) a co do zbroi to używam tej zdobytej na zamachowcach szponów.
Karabin snajperski to cos innego niz karabinmysliwski tak?
Inna amunicja tez jest pewnie?
Całkiem ciekawym rozwiazaniem jest karabin samopowtarzalny Lincolna (tego prezydenta) - wyglada jak stary winchester,dziala jak karabin mysliwski (lecz inna aumnicja), na maxa ma chyba 45, lecz jest problem z jego naprawa bo chyba drugiej takiej sztuki na czesci zamienne nie ma.Mozna go znalezdz w muzeum narodowym (po wejsciu w lewo - na wprost jest "przytulek" dla przyjaznych ghuli, natomiast w tym po lewej jest kupa zdziczalych ghuli - to tam na II pieterku)
Do Karabinu myśliwskiego jest amunicja kalibru 0.32 a do snajperki 0.338 ( 7.62mm)
(05.11.2008 13:50)Sam_Leonid napisał(a): [ -> ]Całkiem ciekawym rozwiazaniem jest karabin samopowtarzalny Lincolna (tego prezydenta) - wyglada jak stary winchester,dziala jak karabin mysliwski (lecz inna aumnicja), na maxa ma chyba 45, lecz jest problem z jego naprawa bo chyba drugiej takiej sztuki na czesci zamienne nie ma.Mozna go znalezdz w muzeum narodowym (po wejsciu w lewo - na wprost jest "przytulek" dla przyjaznych ghuli, natomiast w tym po lewej jest kupa zdziczalych ghuli - to tam na II pieterku)
Najlepsze jest to ze używa amunicji 0.44 magnum ^^, ale nie mozna go naprawić, za to potrzebny jest do questa w Rivert City, gdzie można go odsprzedać do muzeum.
Karabin samopowtarzalny Lincolna da się naprawić karabinem myśliwskim.
ja aktualnie lvl 15, broń to na zmiane w zaleznosci od sytuacji to troche sie tych gratów nosi : d strzelba bojowa na ciasne korytarze, pozatym w teren chiński karabin szturm. \ karabin szturm., karabin snajperski, Minigun "Gienek" do przekaszania mutków : d wyrzutnia rakiet i Fatman (grubas) na czarną godzine, chociaz ani razu go nie uzywalem jeszcze. Pozatym wszelakie granaty, miny [jakze uzyteczne

]. Broni energetycznej zero, to chyba przez zboczenie z poprzednich serii.. : P [a szczególnie z F2 i pamiętnego Bozara: d] A no i jeszcze noszę Ultra Pistolet Maszynowy 10mm, coś pięknego [magazynek 50 pocisków, naprawia sie zwykłym pistoletem maszynowym, ktorego znajdujemy od cholery albo kupujemy po psich pienidząch] a do zdobycia z tego co pamietam w Quest'cie "Deklaracja Niepodległości" bodajze, ma ją "poszukiwaczka reliktów" którą spotkamy podczas zadania, a samo zadanie daje Abraham Waszyngton [?: d] czy jak mu tam było, w Muzeum, jeśli mozna to tak nazwać, mieszczącym się w Rivet City