• Fallout New Vegas, Fallout 3, 2, 1, Fallout Online, Fallout MMO • Forum • Kody, cheats, poradniki, mody, patche, mapy, questy, dodatki pancerze, broń

Pełna wersja: Poradnik: Wstęp
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ogólny zamysł poradnika jest taki, że każdy w miarę swoich możliwości może zrobić opis jednej lokacji/questa i/lub lokacji/questa z nią powiązanych oraz, osób, znalezisk, ciekawych miejsc itp. tam występujących lub występujących w całej grze(np. lokacje książek, spis broni itd.). A następnie wrzucić do tego działu. Dzięki temu wspólnymi silami możemy zrobić interaktywny poradnik do gry, a przy tym praca nie spada na jedną osobę. Cool

Kilka zasad których należy się trzymać:

1. Lokacje/quest/inne, nie powtarzają się w innych wątkach. Zanim założysz nowy wątek sprawdź, czy taki lub podobny nie został już zamieszony.

2.Jeżeli został już zamieszczony, a mimo wszystko uważasz, że Twój opis lokacji/questa/itp. jest lepszy, zamieść w wątku który już istnieje.

3. W miarę możliwości róbcie mapy, screeny itp. Łatwiej wtedy o uniknięcie zbędnych pytań.

4. Poradniki w stylu kopiuj/wklej z innych forów/portali będą automatycznie usuwane.

5. Dział poradnika służy do zamieszczania gotowych rozwiązań questów, opisów lokacji itd. Nie służy natomiast do zamieszczania nowych wątków w stylu "Mam problem, bo..." "Jestem tu i tu. Co mam zrobić?" itd. Od tego jest dział problemy z przejściem gry. Wątki tego typu będą automatycznie przenoszone do tego działu, natomiast autorowi takiego wątku przydzielone zostaną punkty karne i spadnie mu karmaSmile

Ideą tego poradnika jest zrobić coś naszego wspólnymi siłami, a nie suchego poradnika. Ma to być nasza praca. Mile widziane uwagi i sugestie w misiach, oraz ciekawe nawiązania i spostrzeżenia w lokacjach itp.

To na razie tyle. Dalsze zasady wynikną zapewne w trakcieSmile

Wszystkich chętnych zapraszam do tworzenia poradnika. Kolejne lokacje opisane przeze mnie już wkrótceSmile
Zabiorę głos Smile
Do edycji kolekcjonerskiej dodawana jest mapa której kupujący wersję normalną nie dostają.
Czy może ją ktoś zeskanować i wrzucić foty? To by była taka podstawa poradnika Smile
(05.11.2008 23:01)Scorpion2 napisał(a): [ -> ]Zabiorę głos Smile
Do edycji kolekcjonerskiej dodawana jest mapa której kupujący wersję normalną nie dostają.
Czy może ją ktoś zeskanować i wrzucić foty? To by była taka podstawa poradnika Smile

Plan dobry, ale ja na razie mam tylko wersję podstawowa gry. Ale jak zakupisz kolekcjonerską, to dawaj scanaSmile
mapa w edycji kolekcjonerskiej? w opisie produktu nic nie ma o mapie? sorki za offtop
Edycje kolekcjonerską posiadam i niema w niej mapy.
(05.11.2008 23:01)Scorpion2 napisał(a): [ -> ]Zabiorę głos Smile

jak się uda to wrzucę... Mapa i opisy stworzona na podstawie Poradnika OnLine dostępnego w necie:
Tu pod tym linkiem kompletny poradnik do gry.

http://odsiebie.com/pokaz/5672586---90cf.html

Ponieważ poradnik nie jest mojego autorstwa proszę o powstrzymanie się od zbędnych komentarzy co do jego treści.
Widze ze ktoś mojego posta wykasował...to ponawiam...wszystko poza ksiązkowym poradnikiem to szajs. Smile

Castet:Ja wykasowałem.I powinienem ci zasadzić porządnego kopa z broni obuchowo-obuwniczej,za to że go napisałeś od nowa.Zauważ że nie wszyscy znają angielski na perfect,i nie mają twojego książkowego poradnika Big Grin Więc może przetłumaczysz jakąś jego część i wrzucisz na forum,zamiast szajsować na to co jest.
Przekierowanie