Ciekaw jestem ile ich będzie w Fallout 3, bo właśnie w całej serii Fallout'ów random encounters niewątpliwie dodawały sporego smaczku rozgrywce

Mam nadzieję że tyle co w oryginałach. Twórcy oficjalnie wspominają, że trójka ma być bardziej w stylu jedynki niż dwójki, czyli bardziej mroczna i z mniejszą zawartością żartów w stylu M.P.
Nom, żartów ma być mniej, to prawda. Mroczna podobno jest, słyszałem, że wręcz poważnie

To może akurat dobrze. Jedyny minus o jakim słyszałem, to to, że twórcy chcieli "upchać" duży świat w małym kawałku, przez co podobno jest tłoczno w Fallout 3, ale zobaczymy

Z drugiej strony to tylko gra... traci na tym realizm, owszem, ale skończą się nudne 15 minutowe spacery a'la Morrowind czy Stalker.
Nie, no może. Czytałem też, że podobno producenci "rzucili" wszystko na raz. Czyli np. jedna z najlepszych broni można znaleźć bardzo szybko. Ale, w sumie, olać to

Zgadza się, to samo jest z Power Armor'em. Co do silniejszych broni to i tak duże znaczenie mają skile, a power armor - perka, którego zdobywa się po wypełnieniu pewnej misji dla BoS.
No spoko, jak dla mnie najważniejszą rzeczą w dobrym RPG / CRPG jest rozwój postaci, właśnie w Falloutach było to dobrze rozwiązane

Nom, to prawda rozój postaci stał tam na wysokim poziomie i to było właśnie to co trygrysy lubią najbardziej

Mi się podoba pomysł, że perki będą przyznawane co 1 level.
Nom, dobre rozwiązanie