• Fallout New Vegas, Fallout 3, 2, 1, Fallout Online, Fallout MMO • Forum • Kody, cheats, poradniki, mody, patche, mapy, questy, dodatki pancerze, broń

Pełna wersja: Wybierz kryptę (SPOILER ALARM)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
(Spoilery bo w opisach krypt jest fabuła z różnych części)

Opisy krypt zaczerpnięte z http://pl.fallout.wikia.com/wiki/Krypta

Zabawa polega na wybraniu jednej z istniejących krypt w świecie fallouta w której chciałbyś zamieszkać. Zasady są takie
1. Wypowiedź uzasadnij.
2. Wybierz tylko jedną kryptę.

No to jedziemy:

-Krypta LA - Demonstracyjna Krypta, która nie była ona częścią eksperymentu. Została przejęta przez Mistrza i wybudowano na niej Katedrę.

-Krypta 0 - Krypta w której znajdowali sie najwięksi geniusze. Miała być główną Kryptą, która ma łączność z innymi Kryptami. Ogromny komputer Kalkulator prowadził władzę w Krypcie, jednak został uszkodzony i zaczął eksterminację ludzi.

-Krypta 8 - Krypta kontrolna. Przewidziana do otwarcia po dziesięciu latach i zrekolonizowania powierzchni, w wyniku czego powstało Kryptopolis.

-Krypta 12 - Aby zbadać wyniku radiacji na wybranej populacji, drzwi Krypty zostały tak zaprojektowane, aby się nie zamknąć. Wynikiem było Nekropolis, czyli miasto ghuli.

- Krypta 13 - Miała być zamknięta przez 200 lat, aby zbadać efekty zbyt długiej izolacji. Po zniszczeniu hydroprocesora Nadzorca został zmuszony do wytypowania mieszkańca, który opuści Kryptę i znajdzie części zapasowe. Tą osobą był Przybysz z Krypty. Jedyna Krypta, która miała dobrze działać.

- Krypta 15 - Miała być zamknięta przez 50 lat i w jej skład wchodzili ludzie z bardzo różnymi poglądami.

- Krypta 27 - Do tej Krypty celowo wpuszczono 2000 ludzi, czyli dwa razy za dużo. Lokalizacja Krypty jest nieznana.

- Krypta 29 - Krypta, do której nie wszedł nikt powyżej 15. roku życia. Z tej Krypty prawdopodobni pochodził Harold.

- Krypta 34 - Zbrojownia w tej Krypcie była przepełniona bronią i amunicją, ale nie miała żadnego zamka.

- Krypta 36 - Maszyna do syntetycznego jedzenia produkowała tylko kaszkę.

- Krypta 42 - W tej Krypcie nie było żadnych żarówek powyżej 40 watów.
grafika konceptu Krypty 69

- Krypta 43 - Zamknięto w niej 20 mężczyzn, 10 kobiet i jedną panterę.

- Krypta 53 - Większość sprzętu została stworzona tak, żeby psuć się co kilka miesięcy. Naprawy, przez swą trudność, miały maksymalnie stresować mieszkańców.

- Krypta 55 - Wszystkie nagrania rozrywkowe zostały usunięte.

- Krypta 56 - Wszystkie nagrania rozrywkowe zostały usunięte poza tymi, które zawierały bardzo kiepskich aktorów komediowych. Socjolodzy przewidywali, że Krypta 56 przestanie działać prędzej niż Krypta 55.

- Krypta 68 - Wśród tysiąca wprowadzonych ludzi była tylko jedna kobieta.

- Krypta 69 - Wśród tysiąca wprowadzonych ludzi był tylko jeden mężczyzna.

- Krypta 70 - Wszystkie kombinezony ochronne zniszczyły się po pół roku. Ta Krypta była umiejscowiona w Salt Lake City, a większość mieszkańców była Mormonami.

- Krypta 77 - Zamknięto w niej jednego człowieka, trochę żywności i skrzynię maskotek. Strój mieszkańca można znaleźć w Fallout 3 w osadzie Paradise Falls. Jej położenie nie jest znane i nie występuje ona w żadnej z odsłon serii.

Krypty z Fallout'a 3:

* Krypta 87 - Krypta doświadczalna, naukowcy badali możliwości wirusa F.E.V na mieszkańcach krypty
* Krypta 92 - mieszkańcy byli poddawani działaniom fal SBS dzięki którym ludzie stawiali się posłusznymi maszynami do zabijania
* Krypta 101 - Miała pozostać zamknięta na zawsze. Z niej pochodzi główny bohater Fallouta 3, który wyrusza na poszukiwania swojego ojca.
* Krypta 106 - Dziesięć dni po zamknięciu Krypty do klimatyzacji wpuszczono duże ilości silnych środków psychoaktywnych.
* Krypta 108 - Krypta w której były prowadzone badania nad klonowaniem człowieka
* Krypta 112 - Osrodek badań nad sztucznym-wirtualnym światem (ala matrix) w Fallout 3, trafiasz tu gdy szukasz swego ojca.

Co do mnie, to wybieram kryptę 34, nie ma to jak pełno broni dla każdego Big Grin proste rozwiązania i wolność!
101, bo chciałbym pożyć sobie wśród ludzi, choćby bez słońca Big Grin
Krypta 69 . Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego Big Grin
No, no, świetny temat. Smile
Ja wybieram Kryptę 77. Może być. Nieraz chciałbym się odizolować od świata. Ale jednak potem mogło by to przygnębiać ...
[Obrazek: fallout_2_sm.jpg]
Krypta 69, tylko ja i 1000 kobiet... Żyć, nie umierać ;]

toga5

Czyli Krypta 68 kryptonim "Szał pał", a Krypta 69 "Świst p**d" Big Grin
Znając pseudonaukowe zacięcie Vault-Tec'u to w Krypcie 69 zamknęliby 333 kobiety, 333 teściowych i 333 moherów, więc żal mi osobnika, który by tam trafił.
Wole Krypte 87 bo ma G.E.C.K o przyjaznego supermutka a pozatym mozna kontynować bedania laboratoryjne. Nic wiecej mi niepoterzeba do szczescia.
Ja chciałbym pomieszkiwać w krypcie 34 dostęp do broni itp. ;D

w krypcie 87 zbiorniki z FEV były pusteSad więc badania trochę ciężko było by robićWink
Jak na razie to jedna osoba się ze mną zgadza Big Grin, a co do 69... Nie chciałbym tam mieszkać xD, krótko mówiąc - Zjadą ci przyrodzenie tak, że krewka poleci ^^.
Atom, dzięki zapewniłeś mi śmiech na miesiąc xD
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie