• Fallout 3 Forum • Fallout 4 New Vegas, Fallout 3, Fallout 2, Fallout 1

Pełna wersja: Jak uruchomić Broken Steel - Instrukcja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

XERXES

Widzę że nowy dział to postanowiłem napisać instrukcje zainstalowania tego dodatku Tongue
Jak już mamy Broken Steel to ściągamy mod Free Play dostępny z Nexusa:
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=586
uruchamiamy gre z tymże modem i idziemy do oczyszczalnika,cokolwiek zrobiliśmy czekamy aż się rozjaśni na biało ekran i pojawi się cały czarny ekran,czekamy i za chwile jesteśmy w oczyszczalniku w tym samym miejscu z otwartymi drzwiami, zapisujemy grę i wyłączamy Fallouta 3
Teraz uruchamiamy grę bez moda Free Play i przenosimy plik "Fallout3_PL.esp" z folderu "Fallout 3/data"(tam gdzie są mody), gra po uruchomieniu będzie po angielsku (bez tego problemu możemy normalnie gadać ze skrybą Rothchildem), wczytujemy zapisaną poprzednio grę i powiniśmy za chwile mieć czarny ekran ładowania, teraz jesteśmy w Cytadeli w okręgu B,idziemy do Starszego Lyonsa, gadamy z nim, a on nas odsyła do skryby Rothchilda, on opowiada co i jak i mamy za zadanie zagadać z palladynem Tristan'em, lecz gdy dojdziemy do punktu na mapie okaże się że go nie ma, trzeba wpisać kod w konsoli - "player.placeatme xx005686 1" gdzie zamiast "xx" trzeba wstawić odpowiednią liczbe,wyjaśnienie tutaj:
http://fallout.wikia.com/wiki/Help:Form_IDs
I takim oto sposobem możemy normalnie ukończyć 3 DLC do Fallouta 3 o nazwie "Broken Steel", oprócz 3 misji dla Bractwa Stali są jeszcze 3 misje związane z wodą,które działają bez problemów
Mam nadzieje że komuś pomogłem
Mam nadzieje że napisałem w miare czytelnie,jeżeli coś nie jest zrozumiałe to pisać w komentarzach

filazaf

pytanie po co kombinować z jakimiś modami i czitami?
Przecież wystarczy wgrać patcha 1.5uk, niemieckiego cracka i kiedy chce się zacząc przygodę z DLC wywalić spolszczenie.
Ja wgrałem BS kiedy miałem 20 lvl. Poszedłem na oczyszczalnik, wybrałem FEV i samobuja, obudziłem się w cytadeli, podgadałem z Starczym, ale Rotchild nie chciał, poszedłem nabijac lvl i wywaliłem spolszczenie przy 28 lvl poszedłem do Starszego, oczywiście go nie było wiec poczekałem aż wróci kimać i normalnie znowu pogadał ze mną że mam iść do Rotchilda, który kazał mi iść go RockLOand Tunel, które wówczas przed rozmową było zamkniete

XERXES

Ja nie moge grać z tymi crackami bo jak tylko podmienie "Fallout3.exe" to Live wymaga logowania, a ja nie mam kodu LIVE fallouta 3
Inne patche niż PL na polskiej wersji nie działają
Ten sposób działa na 100% Smile przynajmniej u mnie działa bezproblemowo

filazaf

to sciagnij normalnego cracka pod swoją wersje :/
Ja sciagłem stąd
Kod:
http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_fallout_3.shtml
I normalnie 1.0.35 PL + 1.5uk i wszytsko gra.
Wersja gry 1.5.xx coś takie mi pisze w ustawieniach.

XERXES

"Coś takiego" masz napisane bo ten crack ma tą wersje... a patche i tak nie działają
i mówie że przy cracku o nazwie "Fallout 3 v1.5 [GERMAN] No-DVD/Fixed EXE/UnCut Patch" po podmienieniu "Fallout3.exe" jak uruchomie to wyskakuje mi Windows Live i nie moge wcisnąć ani "Continue" ani "Load Game"...

filazaf

jakim cudem?
Jednak pirackie wersje rulez, bo nawet chciałem mieć achiwmenty ale nie mam zadnej gry z M$

Ja najpierw wrzuciłem cracka 1.0.35, potem crack'a 1.5 a dopiero na końcu spachowałem.

XERXES

Nie rozumiesz? TO CRACK MA WERSJE 1.5 A NIE TWOJA GRA!,tak wogóle to ty masz angielską czy polską wersje? czy angielską z jakimś spolszczeniem?
a w wersji na xboxa ?? zassałem z marketplace na polska wersje i nie umiem uruchomic moze ktos wie ocb

XERXES

Przykro mi,ale nie mam xboxa i na tym sprzęcie się nie znam

filazaf

Jakim cudem tobie nic nie działa? ja mam wersje od cenegi i już bugów żadnych nie mam, wszytskoi działa jak ta lala.
Daj mi swego sejwa a Ci odblokuje a nie będziesz czitował oszuście jeden.
O co crack to nie wiem, bo wcześniej nie maiłem 1.5 tylko 1.0.35, dopiero po patchu mi się zmieniło
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Przekierowanie