• Fallout New Vegas, Fallout 3, 2, 1, Fallout Online, Fallout MMO • Forum • Kody, cheats, poradniki, mody, patche, mapy, questy, dodatki pancerze, broń

Pełna wersja: 4.7 milionów kopii sprzedanych!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Bethesda zarobiła 300 milionów $ ze sprzedaży na całym świecie.

Oficjalna notka dla prasy.
No to grubo już im poszło tegoSmile

Bruner

To akurat nie jest zaskoczeniem. Wg mnie prawda jest taka, ze wszystkie kontrowersje wokol tej produkcji przyczyniaja sie do wzrostu sprzedazy, w mysl zasady "nie wazne czy zle czy dobrze - wazne, zeby mowili". Nawet jesli kilku (kilkaset tys.) ortodoksyjnych fanow F1 i 2 nie kupi F3 w formie 'first person' ala Oblivion, to wszystkie gorace dyskusje powoduja, ze kupi gre kilka milionow nowych uzytkownikow, ktorzy nie grali w poprzednie czesci.

Czego by o Bethesda nie mowic, to kwestie PR & Publicity maja opanowane na wysokim poziomie...
A ile dla porównania kosztowała ich ta produkcja licząc całość?
Sporo: 6 mln $ licencja (chyba), 4 lata pracy ponad 100 osobowego studia, reklama, promocja, reklama...
I tak im się zwróciło, jeszcze wszystkiego nie sprzedali. Zaraz będą jakieś dodatki, goty edition itp.
sadze ze nie wydali na gre wiecej niz 40-50 mln dolarów najdrozsza produkcja do tej pory nie licząc gier MMO było GTA IV które kosztowało bagatela 100 mln zielonych wiec sadze wiec ze tworcy zarobili duzo kasy i powiem szczerze ze im gratuluje i sie siesze bo zrobli naprawde porzadną gre teraz czekac na narzedzie do modowania a w przyszłosci moze jakies dodatki Smile
ostatnio tak rzuciłem okiem i na TV4 w tym całym Happy Hour mówili o Falloucie 3 ;D że w ciągu tego samego czasu od premiery, co nowy James Bond (Quantum of Solance) Fallout3 zarobił 3 razy więcej. Niby nic szczególnego, ale Quantum of Solance to film który zarobił najwięcej w historii kina (jezeli chodzi o zyski po premierze)

Borol

hehehe> dziwicie sie? fallout to legendaSmile rzuca sie na niego i fani obliviona,morrowinda i innych takich jak i typowi falloutowcy co zyja w swoich kryptach i na terminalach pykaja w f1
(14.11.2008 15:23)Yoshi napisał(a): [ -> ][...] Niby nic szczególnego, ale Quantum of Solance to film który zarobił najwięcej w historii kina (jezeli chodzi o zyski po premierze)

We wszystko na temat Fallouta uwierze Smile , ale z tym co zacytowałem o Quantum of Solace to wyjechałeś równo Tongue Dawno większej głupoty nie usłyszałem (bez obrazy Wink )

Mam nadzieje że Fallout jeszcze większe zyski osiągnie, przyznaje że gra totalnie wymiata Smile

@edit: literówka
300mln zysku czy dochodu? "Zarobic" bardziej sie kojarzy z zyskiem.
Stron: 1 2 3
Przekierowanie