07.11.2008, 01:37
07.11.2008, 10:03
No to grubo już im poszło tego

Bruner
07.11.2008, 11:23
To akurat nie jest zaskoczeniem. Wg mnie prawda jest taka, ze wszystkie kontrowersje wokol tej produkcji przyczyniaja sie do wzrostu sprzedazy, w mysl zasady "nie wazne czy zle czy dobrze - wazne, zeby mowili". Nawet jesli kilku (kilkaset tys.) ortodoksyjnych fanow F1 i 2 nie kupi F3 w formie 'first person' ala Oblivion, to wszystkie gorace dyskusje powoduja, ze kupi gre kilka milionow nowych uzytkownikow, ktorzy nie grali w poprzednie czesci.
Czego by o Bethesda nie mowic, to kwestie PR & Publicity maja opanowane na wysokim poziomie...
Czego by o Bethesda nie mowic, to kwestie PR & Publicity maja opanowane na wysokim poziomie...
09.11.2008, 18:15
A ile dla porównania kosztowała ich ta produkcja licząc całość?
09.11.2008, 18:46
Sporo: 6 mln $ licencja (chyba), 4 lata pracy ponad 100 osobowego studia, reklama, promocja, reklama...
I tak im się zwróciło, jeszcze wszystkiego nie sprzedali. Zaraz będą jakieś dodatki, goty edition itp.
I tak im się zwróciło, jeszcze wszystkiego nie sprzedali. Zaraz będą jakieś dodatki, goty edition itp.
14.11.2008, 15:01
sadze ze nie wydali na gre wiecej niz 40-50 mln dolarów najdrozsza produkcja do tej pory nie licząc gier MMO było GTA IV które kosztowało bagatela 100 mln zielonych wiec sadze wiec ze tworcy zarobili duzo kasy i powiem szczerze ze im gratuluje i sie siesze bo zrobli naprawde porzadną gre teraz czekac na narzedzie do modowania a w przyszłosci moze jakies dodatki 

14.11.2008, 15:23
ostatnio tak rzuciłem okiem i na TV4 w tym całym Happy Hour mówili o Falloucie 3 ;D że w ciągu tego samego czasu od premiery, co nowy James Bond (Quantum of Solance) Fallout3 zarobił 3 razy więcej. Niby nic szczególnego, ale Quantum of Solance to film który zarobił najwięcej w historii kina (jezeli chodzi o zyski po premierze)
Borol
14.11.2008, 15:36
hehehe> dziwicie sie? fallout to legenda
rzuca sie na niego i fani obliviona,morrowinda i innych takich jak i typowi falloutowcy co zyja w swoich kryptach i na terminalach pykaja w f1
rzuca sie na niego i fani obliviona,morrowinda i innych takich jak i typowi falloutowcy co zyja w swoich kryptach i na terminalach pykaja w f114.11.2008, 17:21
(14.11.2008 15:23)Yoshi napisał(a): [ -> ][...] Niby nic szczególnego, ale Quantum of Solance to film który zarobił najwięcej w historii kina (jezeli chodzi o zyski po premierze)
We wszystko na temat Fallouta uwierze
, ale z tym co zacytowałem o Quantum of Solace to wyjechałeś równo
Dawno większej głupoty nie usłyszałem (bez obrazy
)Mam nadzieje że Fallout jeszcze większe zyski osiągnie, przyznaje że gra totalnie wymiata

@edit: literówka
14.11.2008, 17:51
300mln zysku czy dochodu? "Zarobic" bardziej sie kojarzy z zyskiem.