28.09.2009, 20:31
Witam,
chciałbym się zapytać jaka jest prawdziwa moc broni w falloucie? Nie wiem czy mam jakiegoś buga czy co ale...
Mam 16lv. Jestem "swieżym" graczem. Gram bez dodatków i modów (wgrałem jeden z balansem broni białej ale zaraz wyrzuciłem) po raz pierwszy. Ostatnio miałem swoje pierwsze spotkanie z szponem śmierci i... poległ od sziszkebaba bez większych problemów. Następnie wczytywałem ten save i sprawdzałem różne bronie. Bardzo zdziwiłem się jak się okazało, że krytyczny atak z zaskoczenia sziszkebabem zjada ponad połowe hp Szponowi, a krytyczny atak z wyrzutni rakiet ledwo go rusza.
Co prawda moja postać jest "wielozadaniowa" z założenia miała być nastawiona na broń białą (obecnie 62pkt) i ciężką (tylko 32) ale rzeczywistość trochę to zweryfikowała i raczej korzystam z białej i palnej (90 ileś z pancerzem Railly).
Moje pytanie, czemu tak się dzieje? Czemu rakieta, która (mimo niższego skilla) zadaję 80 ileś obrażeń tak łaskoczę szpona, podczas gdy kebab wyciągający coś koło 30 kosi go za ponad połowę? Czy to bug czy wszystko jest w porządku? Zaóważyłem, że za pomocą rakiety łatwo doprowadzić do uszkodznia kończyn (rakieta w nogę i dokańczamy strzelbą), czy takie jest jej główne zadanie?
chciałbym się zapytać jaka jest prawdziwa moc broni w falloucie? Nie wiem czy mam jakiegoś buga czy co ale...
Mam 16lv. Jestem "swieżym" graczem. Gram bez dodatków i modów (wgrałem jeden z balansem broni białej ale zaraz wyrzuciłem) po raz pierwszy. Ostatnio miałem swoje pierwsze spotkanie z szponem śmierci i... poległ od sziszkebaba bez większych problemów. Następnie wczytywałem ten save i sprawdzałem różne bronie. Bardzo zdziwiłem się jak się okazało, że krytyczny atak z zaskoczenia sziszkebabem zjada ponad połowe hp Szponowi, a krytyczny atak z wyrzutni rakiet ledwo go rusza.
Co prawda moja postać jest "wielozadaniowa" z założenia miała być nastawiona na broń białą (obecnie 62pkt) i ciężką (tylko 32) ale rzeczywistość trochę to zweryfikowała i raczej korzystam z białej i palnej (90 ileś z pancerzem Railly).Moje pytanie, czemu tak się dzieje? Czemu rakieta, która (mimo niższego skilla) zadaję 80 ileś obrażeń tak łaskoczę szpona, podczas gdy kebab wyciągający coś koło 30 kosi go za ponad połowę? Czy to bug czy wszystko jest w porządku? Zaóważyłem, że za pomocą rakiety łatwo doprowadzić do uszkodznia kończyn (rakieta w nogę i dokańczamy strzelbą), czy takie jest jej główne zadanie?

No ale jeżeli wszystko u mnie jest ok, to nie wiem czemu tyle osób płakało na zachwiany balans między brońmi melee, a palną. Atak z zaskoczenia w vats z kebaba robi dużo szkód, a następnymi 2-4 atakami można położyć nawet szpona, dodać do tego "człowieka demolke" i mamy terminatora