witam gdzie mozna znalesc snajperke i jak sie stac dobrym snajperem do jakich statystyk dodawac wei mze jest opis jak zrobic najlepszego kozaka ale to odbiera klimat gry dodam jeszcze ze w F3 gram na xboxie i jest niestety po angielku le w niektorcyh momentach gry jest to troche uciazliwe wiec prosze was o pomoc z gory thx
dobra snajperke juz znalazlem teraz prosze o pomoc w jakie statystyki inwestowac zeby byc dobrym snajperem i moj gostek mial duzo celnosc z dystansu aha i co zrobic zeby nasza postac byla action boy

Powiem tak ta snajperka dlugo nie powalczysz bo ma za slaba kondycje , po 5 strzalach spada 6% KONDYCJI. co chwile ja trzeba naprawiac.Lepiej znajdz sobie bron o nazwie "Victory's Rifle ( najlepsza spluwa w grze [ Moim zdaniem]" jest ona na wschod od Rockbreaker's Gas Station w szopie na wzniesieniu zamknieta zamkiem ''100" .Jej KONDYCJA spada 2% + do tego stunuje (Powala) na 3 sekundy.Co do snajpera, perki obowiazkowe to : Commando , Finesse , Sniper , Action Boy/Girl , Better Criticals , Concentrated Fire , Grim Reaper's Sprint. Oraz LUCK ustawic na minimum 9 ( i nie mniej ) oraz inwestuj w SNEAK i mozesz dac perka "Cyborg i Silent Running" nic nie zastapi HeadShota z ukrycia .To obowiazkowe ustawienia dla snajpa. Tez mam snajpera i do 12 lvla jest tak sobie z celnascia w glowe z VATSA , ale pare lvli puzniej : Jedna Kula Jeden Trup , nawet na Very Hard . Aha i najlepiej jak bys w quescie "Replikant" powiedzial Dr.Zimmermanowi gdzie jest jego android , w zamian wszczepi ci czip ktory poprawi dodatkowo celnosc w VATSie. Pozdro.
ok wielkie dzieki a jak ktos z was ma tez snajpera lub bedzie chcial sobie postac takowa to niech pisze i dzieli sie swoimi osiagnieciami i zdobyczami

Z tym szczęściem to przesadziłeś, 6 to max.
Dajemy 6 do szczęścia, na cmentarzu jest figurka dodająca +1szcześcia, za jakieś zadanie już niepamiętany jakie dostajemy "szcześliwą bile 8" która dodaje 1 do szczęsna i pancerz bojowy rangers'ów który daje 1 do szczęścia i takim sposobem mamy 9.
To skradanie też trochę chybione jak jestes snajperem to z daleka masz rozwalić przeciwnika a nie podchodzić do niego.
Poza tym snajperka w F3 jest strasznie cienka już nie chodzi o to ze sie psuję ale ma bardzo małe % trafienia, mi bardzo fajnie sie strzelało karabinem Lincolna.
może to tylko moje spostrzeżenie, ale o wiele lepszy jest moim zdaniem Karabin Myśliwski - nie dośc że ma więcej naboi w magazynku to o amunicje do niego strasznie łatwo (no może nie na początku gry, ale na te mobki z początki wystarcza Karabin Szturmowy) a i dużo częściej z niego trafiałem. Potwory z ktorymi miałem kłopot to radskorpiony i te zmutowane niedźwiedzie Grizzly (Mugaj-haj, czy cos takiego xD) czyli ogólnie te ktore mają twardy pancerz lub bardzo szybko znajdują się przy naszym bohaterze. to tyle ode mnie.

Snajperka tez ma magazynek na 5 naboi, to karabin rezerwisty ma 3 (oba wyglądają tak samo).
Chcialbym zauwazyc ze snajperka rozni sie od mysliwskiego tylko luneta. V VATSie sa takie same wlasciwie. Tak samo magnum zwykly i scopeed
(14.11.2008 16:29)stefan napisał(a): [ -> ]Snajperka tez ma magazynek na 5 naboi, to karabin rezerwisty ma 3 (oba wyglądają tak samo).
tak, mój błąd, chodiziło mi o snajperke ale po@#&%o mi sie że Myśliwski ma 7 naboi xD sory ;p
Snajpera ma najwieksza celnosc z lupa + VATS ,a karabin misliwski i ten linkolnna moze sie schowac, sa celne ale z blizszego dystansu i nie patrzcie na to ze maja taka sama liczbe % w VATS . jak nie chcecie zeby snajpera za szybko sie psula znajdzccie sobie "unikat Victory Riffle" .poswieccie z godzine i sprobojcie sobie na ruzne odleglosci strzelajac do kogos kto stoi i kogos kto jest w ruchu a zmienice zdanie.Po drugie , postac powinna miec minimum 9 luck ( nie pisalem ze odrazu ma na poczatku ustawic 9, wynik koncowy po wzieciu wszystkich bonusow typu : Bobblehead itd. ma wyjsc minimum 9 ) Sneak to podstawa, cala gre nie walczy sie na otwartych terenach,trafisz w kanale lub budynku na 2-3 Super Mutanty klasy MASTER i BERSERKER i lezysz a tak to sciagasz ich po kolei ( nawet jak stoja we dwoch kolo siebie i jeden mutant ginie to drugi nie reaguje ) chcecie zobaczyc jaka jest ruznica strzelajac w np. deahclawa na poziomie Veryhard z ukrycia a normalnie?? sprubujcie se,na 3 strzaly z ukrycia masz praktycznie gwarantowane 2 critykale = ponad polowa HP , a normalnie zejdzie m uz 3-4 kreski HP, DeadClaw ma cie na 2-3 strzaly.Pozdro.