Moglby mi ktos opisac jak dokladnie dziala to cacko do lapania niewolnikow?? kiedy uzywam go na jakims NPC to albo wybucha mu glowa, albo atakuje wszystko do okola.Jak go uzyc zeby oszolomic osobnika i zalozyc mu obroze? , bo zadko mi sie to udaje.Strzelac w glowe czy plecy ?? I czy kazdego NPC mozna zlapac ? czy sa jakies kryteria??
Mezmetron jest tylko prototypem w fazie testow i jak juz zdazyles zauwazyc czasami nie dziala poprawnie
Co do NPC , ja lapalem roznych.
Aha czaje.myslalem ze cos robie nie tak.pozdro
można większość o ile nie każdego, ale najlepiej bez świadków, bo wtedy inne npce mogą nas zaatakować.
Możesz spróbować zakraść się od tyłu, VATS + strzał w głowe. Z reguły będzie zamroczony, jak się będzie chwiał/kołysał dajesz "E" na niego, tak jakbyś chciał rozmawiać, i dalej już idzie.
Ale w sumie możesz to robić jak chcesz.
U mnie przynajmniej to się sprawdzało - mam słabe FPS i klatkowanie.
A tak dobrze się celowało, i zdążyłem go / ją zaobrożować zanim się ocknie.
U mnie chcialem zlapac faceta co prosil o wode i sie nie dalo od jakiegos czaus jzu nie moge cos zlapac ich

Ale rozumiem, ze obrożę na stanie masz?
Wg. mnie są dwie opcje na przeciwników, których złapałem.
Enklavie najpierw trzeba okaleczać głowy, ponieważ mają hełmy i trzeba sobie pomóc tak ich okaleczając. Można popróbować w Rock'breaker Last Gas albo w okolicy Domu Dukova. Zwykli ludzie i bandyci nie mają dobrej ochrny głowy, przez co głowy im okaleczać nie trzeba. Ja waliłem wszystkim w głowę VATSem i po góra 3 strzałach chwiali się i można im obroże zakładać.
hmmm dali zakładać obroże? jeszcze tego niewidziałem - zato udało mi sie za pomocą tej broni pochandlować z enklawowcem - poprostu oddał mi cały swoj eq
farciaże! jak ja strzelam im w głowy to zamiast ich ,,omamiać" to im głowy rozwala na kawałki -__-