• Fallout New Vegas, Fallout 3, 2, 1, Fallout Online, Fallout MMO • Forum • Kody, cheats, poradniki, mody, patche, mapy, questy, dodatki pancerze, broń

Pełna wersja: Pies: najlepszy przyjaciel
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
W F3 dość wcześnie można jako przyjaciela odnaleźć psa. W polskiej wersji na imię ma OchłapSmile Najczęściej przyłącza się do nas po krwawej jatce na złomowisku i jest to lokalizacja na której zawsze się go spotyka. Złomowisko można odnaleźć w drodze na na pole minowe(jedno z pierwszych zadań pobocznych związane z pisaniem podręcznika przetrwania wymaga aby się tam udać - dostępne w Megatown)

Towarzysz ten jest bardzo przydatny w walkach, wrogowie mają duże problemy, aby go trafić, i pomimo małych ran które zadaje wrogom jest bardzo pomocny, bo odciąga uwagę i daje nam czas na przy celowanie, a w wypadku większej ilości wrogów odciągnie kilku od nas i skupi na sobie ich gniewSmile.

Pies ma jeszcze kilka innych przydatnych cech. Potrafi szukać amunicji, leków i jedzenia(najlepiej się to sprawdza na pustkowiach, gorzej w zamkniętych lokacjach, w menu rozmowy wydajemy mu odpowiedni rozkaz) Oprócz tego dużo szybciej niż mój bohater wykrywa wrogów(PE psa wynosi 10), jednak nie rzuca się na nich bezmyślnie, tylko zaczyna warczeć w stronę z której nadchodzi wróg i czeka na to co my zrobimy. Bałem się jak będzie z jego SI i znajdywaniem drogi, ale niepotrzebnie. Psiak radzi sobie świetnie z przeszkodami i jeśli nie może gdzieś dojść drogą która my doszliśmy, biegnie na około, ale zawsze nas znajduje, no i potrafi pływać^^. Natomiast jeśli zmienimy lokację automatycznie znajduje się obok nas.

Kilka sprawdzonych faktów odnośnie psa:

1. Jest na pewno na złomowisku i nie ma innej lokacji w grze, gdzie można go dostać. Jeśli byłeś na złomowisku, a nie odnalazłeś tam psa, masz duże szanse, że pies odnajdzie cię trochę później w innym miejscu(warunkiem jest odwiedzenie wcześniej złomowiska, inaczej pies się nigdy nie pojawi)
2. Przyłącza się niezależnie od karmy.
3.Jeśli zagadaliśmy z nim poprawnie jest z nami po zmianie lokacji(szybkiej podróży).
4.Czeka na nas przy krypcie 101(okolice wejścia) jeśli każemy mu się tam udać lub w przypadku jeśli się od nas odłączy niezależnie od naszej woli(Quest główny przewiduje taką możliwość)
5.Pies jako jedyna postać poboczna może być przyłączony jako drugi towarzysz.

Co do lokacji złomowisko jest tam trochę amunicji i innego śmiecia oraz zamknięta chatka, do której trzeba mieć klucz(aby go dostać należy wybrać perka: płatny zabójca), wytrychem nic nie zdziałamy. W chatce jest Littlehorn który zapłaci nam za uszy dobrych postaci zabitych w grze. Możemy od niego dostać też premię, za wyjątkowo złe uczynki..

Można tam też spotkać losowo:

1. Bandytów (Bardzo częste)
2. Mieszkańca pustkowi ubranego w ładunki wybuchowe (Częste. Czas detonacji od zauważenia ok 10-20 sekund. Skill potrzebny do rozbrojenia ładunków 60+)
3.Wygnańców bractwa stali i szpony śmierci (W późniejszych etapach gry. Rzadkie)

Oto screen z lokalizacją złomowiska na mapie. Dla orientacji zaznaczyłem też Megatown:

[Obrazek: 1c656acb24de2200m.jpg]

Piesek naprawdę jest warty tego, aby się ktoś nim zaopiekował, jest taki słooodki..tylko odbiór osobisty..heheSmile. Polecam!

A oto zdjęcie pieska:

[Obrazek: a153a173aa136fb3m.jpg]
brzmi niezle Smile
Podeslesz screen z lokalizacja zlomowiska? Chyba ze jest to jakis random to nie Tongue
(03.11.2008 17:10)Gully napisał(a): [ -> ]brzmi niezle Smile
Podeslesz screen z lokalizacja zlomowiska? Chyba ze jest to jakis random to nie Tongue

Już dodałem screenySmile
Mhm, piechol dobrze wygląda Smile

Wilk

No piesek nie raz uratował mi dupsko przed atakiem szpona śmierci, ostrzegając swoim warczeniem.

Melon

Hehe, stary dobry Dogmeat z poprzednich części Big Grin
A ja nie mogę go zanleść. Na złomowisku nie ma rozpierduchy tylko ciała gdzieś z 5 bandytów. A psa lipa nie mam, ale mam Jericho
(04.11.2008 11:54)Desert4PL napisał(a): [ -> ]A ja nie mogę go zanleść. Na złomowisku nie ma rozpierduchy tylko ciała gdzieś z 5 bandytów. A psa lipa nie mam, ale mam Jericho

Może go zabili? Szukałeś ciała? Powinien tam być, mam potwierdzenie, że nie tylko ja tam psa odnalazłem, więc lokalizacja na pewno jest dobra. Trzeba też uważać, aby odruchowo samemu go nie zabić, bo pies po walce od razu leci w naszą stronę, aby się przywitaćSmile
nie tam już były tylko ciała
(03.11.2008 15:27)werewolf79 napisał(a): [ -> ]Co do lokacji złomowisko jest tam trochę amunicji i innego śmiecia oraz zamknięta chatka, do której trzeba mieć klucz, wytrychem nic nie zdziałamy.
Pograłem jeszcze kilka godzin i kiedy kończyłem wykonywać pewne zadanie przy wyjściu z metra odnalazłem zwłoki, a przy zwłokach list i klucz. Klucz chyba pasuje do tej właśnie chatki(w liście pisało o złomowisku, była to forma testamentu na wypadek gdyby zginął).

EDIT: Jednak to nie ten klucz. jak ktos wie jak otworzyć chatkę to pisaćSmile

Taki klucz nie istnieje.
Ta chatka nie została zaimplementowana.
gdy z consoli wklepiesz"unlock" to okazuje się, że te drzwi sa ślepe
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Przekierowanie